tisdag 20 september 2011

Att det ska vara så svårt..

..att hitta ett hus som vi båda känner att "här vill vi bo" ..av alla 16 husvisningar vi varit på så har det bara varit 1 som vi båda kännt så för men det är nu sålt för massor av pengar,mer än vi kände att vi ville ge för det!
Vi var senast idag iväg till ett hus(ett riktigt renoveringsprojekt)som jag fastnade för men inte min kära sambo,vi gillar dock båda området som det ligger i,vilket är Måsta,där jag själv är uppväxt men med så mycket att göra i huset så vet vi inte om det är värt pengarna dom begär för det då både el och värme ska bytas ut,vilket är det viktigaste..sen är det ju allt ifrån enkel tapetsering och målning till utbyte av kök och toalettutrymmen,vilket inte är det billigaste heller,innan vi är klara med det så är vi uppe i långt över miljonen och det vet vi inte om vi vill lägga på just det huset!
Så nu är sambon ute på jakt efter mark omkring Hudiksvalls området och vi har en på G..den ligger väldigt lämpligt och den är fin(kan bli bättre)men då är det allt det här kring och bygga hus,hur många rum vill/behöver vi..ska vi ha 1 plan..1½-2-2½ ..ska man bygga det själv eller ska man anlita ett företag,vilket företag isåfall!!

Vad tycker ni eller har ni kanske några bra tips på några som bygger fina hus,gärna lite lantliga,vi vill gärna inte bo i en funkis villa eller liknande!

..tips mottages mer än gärna!!

Kram på er!

1 kommentar:

Jennie sa...

Klura lite och när man har en idé kan det vara bra att pila ihop en enkel modell, då blir det enklare att visualisera sig hur det kan bli. Titta mycket på andra hus vilket ni redan gjort. Ta med det ni gillar. Man skall följa sin dröm och låta det ta tid. http://www.alltombostad.se/byggde-sin-dromvilla-helt-sjalva-28192/nyhet.html - Här har jag varit med och hjälpt till lite iaf.